Wilt u een nieuwe CV ketel
laten installeren?

Erkende CV ketel specialist

Voor het installeren van een nieuwe CV ketel bent u bij Groenebeek Installatietechniek aan het juiste adres. We zijn een Gecertificeerd en Erkend installatiebedrijf met jarenlange ervaring. We zijn deskundig, klantvriendelijk en goed bereikbaar. We helpen u graag met het installeren van een nieuwe CV-ketel, zodat u comfortabel kunt wonen of werken.

Gecertificeerd installateur (BRL 6000-25)
Groenebeek is door Kiwa gecertificeerd voor werkzaamheden aan CV-ketels en andere gasverbrandingstoestellen. Hieruit blijkt dat onze CV werkzaamheden voldoen aan de Gasketelwet en de daarop gebaseerde beoordelingsrichtlijn (BRL 6000-25). Vanaf 1 april 2023 is het strafbaar om werkzaamheden aan CV-ketels uit te laten voeren, door een bedrijf zonder wettelijke certificering. Gecertificeerde bedrijven werken volgens zorgvuldige procedures en letten extra op de veiligheid. Ook beschikkende alle CV-monteurs over een vakbekwaamheidsdiploma.

De gemiddelde levensduur van een CV ketel is 15 jaar. Daarna is vervanging aan te raden, zowel vanwege het energieverbruik als de kans op uitval, lekkage en gezondheidsrisico’s. Als het einde van de levensduur van de CV ketel in het zicht komt, is het vanwege de kosten vaak niet verstandig om nog reparaties uit te voeren. Het repareren van een verouderd toestel kan meestal nog wel, maar deze kosten verdient u waarschijnlijk niet meer terug. Daarnaast is een nieuwe CV ketel een stuk zuiniger in verbruik (gas en elektra) en ook milieuvriendelijker.

De prijs voor een nieuwe CV ketel hangt af van uw situatie en uw wensen. Wat is het gewenste vermogen van de ketel? Wilt u de douche en de warmwaterkraan tegelijk kunnen gebruiken? Heeft u meerdere douches? Heeft u ook vloerverwarming? Waar wilt u de ketel ophangen? Wat voor type woning heeft u? Heeft u bijvoorbeeld een vrijstaande woning of een tussenwoning? Wat is het bouwjaar van de woning en is er extra isolatie aangebracht?

Wilt u weten wat een CV ketel kost die aansluit bij uw specifieke situatie en uw wensen? Vul dan hieronder het formulier in om een maatwerk offerte aan te vragen.

Erkend Installateur

Hoge klantwaardering

Kwaliteit & Service

Offerte aanvragen

Wilt u een prijsopgave voor een nieuwe CV ketel ? Vul dan het onderstdaande formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op. Doorgaans is dit binnen 1 of 2 werkdagen.

Werkwijze installeren CV ketel

Groenebeek Installatietechniek gaat graag zorgvuldig te werk bij het installeren van een nieuwe CV ketel. Hieronder leest u onze werkwijze:

  • Verwijderen oude CV ketel: als eerste zal de monteur de oude cv ketel met de daarbij behorende appendages verwijderen. Wij nemen deze cv ketel met het daarbij behorende afval voor u mee, dus u hoeft zelf niet naar het grof vuil. Wij leveren de oude CV ketel in bij een erkend recyclebedrijf, zodat het milieu zo min mogelijk wordt belast.
  • Ophangen nieuwe CV ketel: als de werkplek weer is opgeruimd, zal de monteur vervolgens beginnen met het ophangen van de nieuwe CV ketel op de juiste plek. Zodra de nieuwe ketel aan de muur hangt, zal deze weer worden aangesloten op het bestaande CV systeem en zullen daarna ook de nieuwe appendages worden geïnstalleerd.
  • CV installatie vullen en testen: nadat alles volledig is geïnstalleerd zal de monteur de CV installatie weer vullen (doorgaans tot +/- 2 bar waterdruk) en het systeem indien nodig ontluchten. De cv, gas en water-installatie worden vervolgens door de monteur gecontroleerd op werking. Ook wordt de dichtheid gecontroleerd door het uitvoeren van diverse testprogramma’s op de nieuwe cv ketel.
  • Uitleg aan de klant: de laatste fase in het vervangingsproces is dat de monteur de belangrijkste aspecten van uw nieuwe cv ketel aan u uitlegt. De monteur vertrekt nadat uw vragen zijn beantwoord en u tevreden bent over de uitgevoerde werkzaamheden.

 

Let op: tijdens de werkzaamheden kunt u tijdelijk geen gebruik maken van warm en koud water, gas of een werkende cv installatie. U kunt onverwachte verrassingen voorkomen door 1 of 2 drinkflessen met water te vullen en bij koud weer alvast een deken klaar te leggen op de bank.

Groenebeek Installatietechniek is een full-service installatiebedrijf op het gebied van CV, gas, water en elektra. Mocht er onvoorzien een probleem met één van uw installaties optreden – zoals een kapotte waterleiding, gasleiding of elektra voorziening – dan lossen wij dat ook voor u op. Wij laten u niet in de kou zitten.

Wat is de prijs van een nieuwe CV ketel?

De prijs van een nieuwe CV ketel is per situatie verschillend omdat dit afhankelijk is van verschillende factoren en uw wensen, waaronder:

Het gewenste vermogen: een CV ketel met meer vermogen heeft een hogere prijs. Als u tegelijkertijd wilt kunnen douchen en zonder ongemak water in de keuken wilt kunnen gebruiken, dan heeft u meer vermogen nodig. Of als u bijvoorbeeld een stortdouche, bad of meerdere doucheruimten heeft.

  • Ophangplaats van de CV ketel: als de CV ketel op een makkelijk bereikbare plek komt te hangen, dan scheelt dit in arbeidstijd en in de prijs. Installatie van een CV ketel boven een trappengat kost bijvoorbeeld meer tijd.
  • Het type woning & isolatie: in een goed geïsoleerd tweekamer appartement is bijvoorbeeld minder vermogen nodig, dan in een woning die in in 1950 is gebouwd en waarbij geen vormen van naisolatie zijn aanbracht.
  • Het type CV ketel: er bestaan verschillende soorten CV ketels, waaronder CV combi-ketels, CV solo-ketels of elektrische CV ketels. Een combi-ketel verwarmt het huis en levert warm water. Heeft u al een geiser of boiler, dan kan een solo-ketel eventueel gewenst zijn. Daarnaast bestaan er HR-ketels met een verhoogd rendement, waarbij meer gas wordt omgezet in voor u bruikbare warmte.
  • Vloerverwarming: als u vloerverwarming heeft die moet worden aangesloten op de CV ketel, dan moet hiermee ook rekening worden gehouden.

 

Bij het opstellen van een prijsopgave dient met verschillende factoren rekening te worden gehouden. Als gevolg hiervan hangt de precieze prijs van een CV ketel steeds af van de specifieke situatie.

Welke onderdelen dienen ook vervangen te worden?

Bij het vervangen van een CV ketel is het verstandig om ook de bijbehorende onderdelen (appendages) te vervangen, zoals de inlaatcombinatie, de gaskraan, de vulkraan voor de cv, de vulkraan in de waterleiding, het overstortventiel, het expansievat en de rookgasdoorvoer. Dit wordt gedaan om de kans op storingen en uitval te verkleinen. Zo kan een expansievat gaan lekken en een inlaatcombinatie gaan verkalken. Een professionele CV ketel installatie dient in normale omstandigheden (incl. onderhoud) weer circa 15 jaar mee te gaan. Hieronder geven wij een toelichting met betrekking tot diverse CV ketel onderdelen:

  • Inlaatcombinatie: dit onderdeel scheidt de binnenleiding van de aansluitleiding. Deze zit op de waterleiding aangesloten onder de cv ketel, waardoor koud water de cv ketel in stroomt. Een inlaatcombinatie heeft een gecombineerde functie. In de cv ketel zit een boiler en/of wisselaar waarmee koud water wordt verwarmd. Als het water opgewarmd wordt zet dit uit. Indien er geen beveiliging op de waterleiding zit, kan dit resulteren in lekkage omdat de druk te hoog wordt. Om ervoor te zorgen dat er geen waterleidingen kapot gaan in of onder uw cv ketel, laat de inlaatcombinatie de overdruk zakken door een deel van het verwarmde water te laten wegdruppelen in de condensafvoer.
  • Gaskraan: dit onderdeel onderscheidt de binnengasleiding van de aansluitleiding. De gele afsluiter onder de ketel is om het gas af te sluiten of om het toestel te voorzien van gas.
  • Vulkraan cv: dit is een aansluitpunt in de CV-leiding. Indien de ketel nieuw is geinstalleerd, de druk te laag is of er overige werkzaamheden zijn uitgevoerd aan uw installatie kan via dit aansluitpunt uw CV ketel worden gevuld met water uit de drinkwaterleiding. Veelal zal er tot een druk van +/- 2 bar worden gevuld.
  • Vulkraan waterleiding: dit is een tappunt in de koudwaterleiding, veelal een wasmachinekraan met terugslagklep, die onder of nabij het toestel wordt geplaatst om vanuit daar de CV installatie te kunnen vullen in combinatie met de vulkraan van de cv.
  • Expansievat: dit is een metalen vat die geinstalleerd wordt in de CV installatie, waarin een rubber onderdeel zit die bij een te hoge druk uitzet tot een bal. Deze wordt in de CV installatie geplaatst om de druk van uitzettend warm CV water op te vangen.
  • Overstortventiel: dit is een beveiliging in het CV systeem. Mocht de druk in de CV installatie door uitzetten zodanig toenemen dat ook het expansievat de druk niet meer opvangt, zal deze beveiliging open gaan. Zodoende blijft de installatie intact en treedt er geen lekkage op in andere delen. Zodra de druk boven de 3,5 bar komt, zal dit ventiel open gaan om de druk via de afvoer weg te laten vloeien. Dit voorkomt scheuren in leidingen of lekkages bij koppelingen op andere ongewenste plekken in uw woning.
  • Rookgasdoorvoer: dit is een afvoerbuis die de verbrandingslucht van de CV ketel door het dak of gevel afvoert. Een nieuw geplaatste CV ketel heeft een gesloten systeem. Dat wil zeggen: de verbrandingslucht van het toestel wordt van buiten de woning aangetrokken. De rookgassystemen bestaan onder andere uit een parallel systeem en een concentrisch systeem. Bij een parallel systeem worden er twee buizen op de ketel aangesloten, een voor de luchttoevoer en een voor de verbrandingslucht. Bij een concentrisch systeem wordt zowel de luchttoevoer als de verbrandingslucht vervoerd door twee buizen die in elkaar zijn verwerkt.

 

Verder kunnen we in overleg met u een CO-melder (koolmonoxide), vuilafscheider, luchtafscheider en/of vulslang installeren.

Welke aansluitingen of leidingen zijn er benodigd?

Bij het installeren van een CV ketel wordt deze aangesloten op verschillende leidingen en aansluitingen, zoals een waterleiding, een afvoer en een gasleiding. Hieronder geven wij een korte toelichting op de benodigde aansluitingen:

  • Stroom / spanningspunt: Ook al gebruiken de meeste CV ketels gas, er zitten ook onderdelen in een CV ketel die stroom verbruiken. Bijvoorbeeld de pomp om het cv water door de installatie met radiatoren, convectieputten of vloerverwarming te pompen. Ook is er stroom nodig voor de computer met (beveiligings)sensoren die de cv-ketel aanstuurt.
  • Een afvoer: er is een afvoer nodig voor de inlaatcombinatie, het overstortventiel, en voor de condensafvoer van de CV ketel. Als koude lucht wordt verwarmd en vervolgens afkoelt in een gesloten ruimte, ontstaat er condensvorming. Dit gebeurt bij een HR ketel dus ook in de verbrandingsruimte van de cv ketel, waarna de ontstane condens vanuit de rookgasafvoer (via de wisselaar) naar een sifon in de ketel en condens afvoer loopt.
  • CV leidingwerk: een gesloten systeem dat bestaat uit een aanvoer en retour leiding. Deze zitten aangesloten op de radiatoren, convectorputten en/of vloerverwarming. Het CV water wordt in de ketel verwarmd en daarna naar de radiatoren gepompt. Dit warme water zal via de radiatoren zijn warmte afgeven en zal dan via de retour CV leiding weer koeler terugkomen bij de cv ketel. Dit afgekoelde water wordt vervolgens weer opwarmt en rondgepompt.
  • Gasleiding: de gasleiding levert de verbrandingsgassen zodat de ketel kan functioneren. Deze is of moet worden aangelegd vanaf de gasaansluiting (in de meterkast) naar uw CV ketel. De diameter van de gasleiding is van belang voor het goed funtioneren van de CV.
  • Koude en warme waterleiding: de waterleidingen die op de ketel zijn aangesloten bestaan bij een CV combi-toestel uit een koude en warme waterleiding. Het koud aangevoerde water wordt opgewarmd in de cv ketel d.m.v. een interne boiler of door een wisselaar. Dit is een onderdeel in de CV ketel waar water doorheen stroomt om het op te warmen.
  • Huiskamerthermostaat: dit is een bedieningspaneel die vanuit een of meerdere kamers in de woning kan worden bediend om de gewenste temperatuur in te stellen. Er bestaan verschillende type’s en modellen. Sommige kunnen worden ingesteld met een weekprogramma. Slimmere varianten herkennen bijvoorbeeld wanneer u thuis komt, of kunnen vanaf uw telefoon worden bediend.
  • Rookgasafvoer (RGA): deze aansluiting op de ketel is om schone verbrandingslucht aante voeren en de vervuilde verbrandingslucht af te voeren. Vaak wordt deze afvoer via het dak of door de gevel geïnstalleerd. Vanwege het risico op dodelijke koolmonoxide (CO) dient de rookgasafvoer correct te zijn geinstalleerd.

 

Het installeren van een CV ketel dient vanwege uw veiligheid professioneel te worden uitgevoerd. Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie.

Oplossen van CV storingen

Klik hier voor meer informatie.

Offerte aanvragen

Klik hier voor meer informatie.

Installeren nieuwe CV ketel

Klik hier voor meer informatie.