Stopcontacten vervangen of aanpassen?

Wilt u een stopcontact vervangen of aanpassen?

Voor werkzaamheden met betrekking tot stopcontacten bent u bij Groenebeek Installatietechniek aan het juiste adres. Wij hebben ruime ervaring met het vervangen en aanleggen van stopcontacten. Daarnaast kunt u ook bij ons terecht als u uw stopcontacten wilt verlagen, of als er een stopcontact kapot is en u dit wilt laten herstellen. Groenebeek installatietechniek staat graag voor u klaar.

We kunnen u in verschillende situaties helpen:
U kunt bij Groenebeek terecht voor o.a. de volgende situaties:

 • Stopcontacten vervangen (schakelmateriaal vervangen).
 • Het aanleggen van stopcontacten (uitbreiding installatie).
 • Het verplaatsen en/of verlagen van stopcontacten.
 • Het herstellen en/of vervangen van een kapot stopcontact.
 • Het beoordelen en/of keuren van stopcontacten.
 • Levering en installatie van stopcontacten.

 
Heeft u vragen over het vervangen, aanleggen, verlagen, verplaatsen, installeren of herstellen van stopcontacten? Neem dan contact met ons op.

Erkend Installateur

Hoge klantwaardering

Kwaliteit & Service

Verschillende soorten stopcontacten

Bij het aanpassen van stopcontacten is het belangrijk om rekening te houden met verschillende factoren. Hieronder geven wij een korte opsomming: 

 • Welke montagesoort? Stopcontacten kunnen op verschillende manieren worden gemonteerd. Het verschilt per stopcontact of deze geschikt is voor situaties van inbouw, opbouw of half-opbouw.

 • Merken en series. Stopcontacten worden door verschillende leveranciers gemaakt, waardoor er diverse merken bestaan. Bekende merken stopcontacten zijn bijvoorbeeld Gira, Jung en Busch-Jaeger. Elk merk heeft vervolgens eigen series of typen stopcontacten, zoals bijvoorbeeld Systeem 55 of Gira E2.

 • Kleuren en kleurvarianten. Stopcontacten zijn leverbaar in veel verschillende kleuren, zoals bijvoorbeeld wit, antraciet of zwart. Hierbij zijn er verschillende soorten wit leverbaar, zoals bijvoorbeeld ‘creme wit’ of ‘zuiver wit’. Ook kan er vaak worden gekozen tussen een glanzende of matte afwerking.

 • Gewenst aantal stopcontacten. Als u stopcontacten wilt aanleggen of aanpassen is het verstandig om na te denken over het juiste aantal voor het huidige en in de nabije toekomst verwachtte gebruik. Dit is ook van belang bij de aanschaf en installatie van het schakelmateriaal, omdat er bij twee of drie stopcontacten bijvoorbeeld een groter afdekraam aanbracht moet worden.

 • Eventuele bijzonderheden. Er bestaan ook stopcontacten voor bijzondere situaties, zoals stopcontacten voor buitengebruik (die bestand zijn tegen regen vanwege hun IP-klasse), of stopcontacten met een specifieke kinderbeveiliging.


Veel voorkomende stopcontacten
 zijn meestal op voorraad. Mocht u een speciale wens hebben voor een bepaald type of kleur, dan kunnen wij uiteraard bij onze leveranciers naar de mogelijkheden en levertijden informeren.