Last van daklekkage?

Heeft u last van lekkage vanuit het dak?

Voor het oplossen van daklekkages bent u bij Groenebeek Installatietechniek aan het juiste adres, zowel voor het onderzoeken als voor het herstellen van een daklekkage. Een lekkage vanuit uw dak kan diverse oorzaken hebben, zoals bijvoorbeeld een kapotte dakpan of losgeraakte afdichtingen. Daklekkage kan grote waterschade of vochtschade in uw woning tot gevolg hebben. Neem voor het oplossen van daklekkage vandaag nog contact met ons op.

U kunt bij Groenebeek terecht voor o.a. de volgende situaties:

  • Onderzoek naar uw dak
  • Onderzoek van daklekkages
  • Herstel van dakpannen of dakbedekking
  • Herstel van loodwerk of afdichtingen
  • Herstel van stormschade

 
Heeft u eventueel vragen over het onderzoeken en/of herstellen van een daklekkage? Of wilt u een afspraak inplannen? Neem dan contact met ons op.

Erkend Installateur

Hoge klantwaardering

Kwaliteit & Service

Oplossen van daklekkages

Het opsporen en herstellen van daklekkages is vakwerk. Voor het opsporen van daklekkages dient er doorgaans in én buiten de woning of het pand onderzoek te worden gedaan, waaronder ook een inspectie op het dak. Soms is het direct mogelijk om de lekkage te herstellen, maar dit is niet altijd mogelijk. In situaties waarin direct herstel niet mogelijk is, wordt er een noodoplossing aangelegd. Bij het onderzoeken van lekkages, moet er ter plaatse worden uitgezocht welke aanwijzingen er zijn en wat de vermoedelijke oorzaak is:

  • Hoelang is de lekkage al aanwezig? Is de lekkage bijvoorbeeld kort na een storm ontstaan, of is deze al langer aanwezig? Door storm kunnen er bijvoorbeeld een of meerdere dakpannen kapot zijn gegaan.
  • In welke ruimte(n) is de lekkage zichtbaar? Is de lekkage op één plaats in de woning of het pand zichtbaar, of is de lekkage op meerdere plekken aanwezig?
  • Wat is de ernst van de lekkage? Is er sprake van een verhoogde vochtigheid,  kringen, zichtbare waterdruppels of een constante waterstroom? Wordt de lekkage steeds erger?
  • Is de lekkage soms of constant aanwezig? Is de lekkage constant aanwezig? Of is de lekkage soms aanwezig en soms afwezig, bijvoorbeeld afhankelijk van de weersomstandigheden of het gebruik van waterinstallaties?
  • Heeft u zelf een idee van de oorzaak? Vaak heeft de bewoner, gebruiker of eigenaar zelf ook al nagedacht over de mogelijke oorzaak/oorzaken. Dergelijke informatie nemen wij graag mee bij onze werkzaamheden.


Een (dak)lekkage kan vaak snel gevonden en opgelost worden, maar dit verschilt per situatie en dit moet in de praktijk blijken. Het kan ook voorkomen dat een (dak)lekkage zeer complex blijkt te zijn en dat er een specialistisch bureau voor lekdetectie moet worden ingeschakeld. Indien dit laatste het geval blijkt te zijn, dan zullen wij u hierover informeren en een plan van aanpak met u bespreken. Hierbij speelt ook mee dat een lekdetectiebureau zelf geen herstelwerk verricht.

Heeft u vragen over het onderzoeken en/of herstellen van een daklekkage? Of wilt u graag een afspraak inplannen? Neem dan contact met ons op.