Mechanische ventilatie


Bij Groenebeek bent u aan het juiste adres als het gaat om het leveren, afstellen, onderhouden en/of installeren mechanische ventilatiesystemen. U kunt onder andere bij ons terecht voor:

  • Het vervangen van een mechanische ventilatie box (MV-box).
  • Het afstellen of inregelen van MV-boxen.
  • Het onderhouden van MV-systemen.
  • Het aanleggen van nieuwe ventilatiesystemen.
  • Het reinigen van MV-kanalen.


We werken met gerenommeerde merken zoals Duco, Itho Daalderop, Zehnder en Orcon. Deze ventilatiesystemen zijn stil, compact en energiezuinig. Deze systemen zijn geschikt om meerdere ruimten te ventileren, zoals een woonkamer, keuken en badkamer.

Woonhuisventilatie wordt ook wel Ventilatiesysteem C genoemd. Hierbij wordt vervuilde lucht afgevoerd door het MV-systeem en wordt frisse en schone aangezogen vanuit aanwezige roosters en ventielen (natuurlijke ventilatie). Bij veel nieuwe systemen kunnen er sensoren worden geïnstalleerd, die ervoor zorgen dat de MV-box alleen in een hogere stand ventileert als dit nodig is, bijvoorbeeld omdat er een bepaald percentage vocht of CO2 wordt gedetecteerd. Hierdoor werkt de MV-box zuiniger.

Erkend Installateur

Hoge klantwaardering

Kwaliteit & Service

MV installatie aanleggen
U kunt ook bij Groenebeek terecht voor het aanleggen van een nieuwe ventilatie-installatie.  Hierbij houden we o.a. rekening met de juiste diameter van de kanalen, zodat uw installatie voldoende afzuigcapaciteit heeft. Ook kunt u kiezen voor verschillende soorten ventilatiesystemen en roosters. Daarnaast overleggen we met u over de gewenste afwerking. We zorgen ervoor dat de installatie vakkundig wordt geïnstalleerd.

MV onderhoud
Wij adviseren om uw mechanische ventilatiebox periodiek te laten onderhouden, zodat deze optimaal blijft functioneren. Onderhoud komt de werking van het systeem en de levensduur van de ventilatiebox ten goede. Ook kunnen eventuele problemen of storingen eerder worden opgespoord en/of verholpen, zodat de luchtverversing op peil blijft.

MV kanalen reinigen
Daarnaast adviseren wij om periodiek de ventilatiekanalen te laten reinigen, zodat de vervuiling in de kanalen die in de loop der tijd optreedt kan worden verwijderd en het systeem weer optimaal kan werken.

Dakventilatoren
Uw MV-installatie kan ook bestaan uit één of meerdere dakventilatoren. Deze ventilatoren zorgen voor de afvoer van vervuilde lucht. Een dakventilator heeft ook periodiek onderhoud en reiniging nodig. Daarnaast kan het verstandig zijn om verouderde dakventilatoren (die veel energie gebruiken) te vervangen door nieuwe, energiezuinige ventilatoren.

Ventilatieprojecten
U kunt eveneens contact met Groenebeek opnemen bij grotere projecten op het gebied van ventilatie, zoals bijvoorbeeld voor het installeren van ventilatiesystemen in kantoorgebouwen, scholen of utiliteitspanden. 

Neem gerust contact met ons op voor meer informatie over mechanische ventilatie of voor het aanvragen van een offerte.

Oplossen van CV storingen

Klik hier voor meer informatie.

Offerte aanvragen

Klik hier voor meer informatie.

Installeren nieuwe CV ketel

Klik hier voor meer informatie.